Klimatdebatten

Förra veckan arrangerade riksdagen en aktuell debatt om klimatförändringen. Klimatminister Isabella Lövin deltog bland annat. Jag frågade henne om utsläppen från bl a kött och flyg och efterfrågade konkreta mål och åtgärder för minskning av de snabbt växande utsläppen fr de sektorerna. De borgerliga kritiserade jag för att tillämpa ”jamen-strategin”. Att säga ja till klimatförslag, men med ett men som i nästa andetag avfärdar det (ja till klimatskatter, men inte på flyg och lastbilar, ja till ökade klimatanslag i budgeten, men ändå ska klimatbudgeten skäras ned med en fjärdedel o s v). Se hela debatten här:


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Klimatdebatten”

  1. Profilbild för Sture
    Sture

    Jag tycker du gör ett imponerande jobb mot frihandelsavtal Jens men hela klimatdebatten är egentligen fake science; det är en politisk agenda.

    1. Profilbild för jensholm

      tack för det. Men håller inte med om fake science. Det är väl hur klarlagt som helst att människan ligger bakom klimatförändringen och nåt måste göras, om det nu var det du menade…