Debatt om fossila pensioner

Idag debatterade jag Fossilfria AP-fonder med finansmarknadsminister Per Bolund (MP). Jag ville att Bolund skulle verka för att de fossila innehaven – i kol, olja och gas – måste fasas ut från våra pensioner. Bolund tyckte att de förslag till nya placeringsdirektiv kommer att verka i just den riktningen. Men i de nya förslagen, som än så länge bara är en promemoria (men Bolund vill att det ska läggas fram till riksdagen ”så fort som möjligt”) är ekonomisk avkastning det överordnade målet och någon referens till Parisavtalet görs öht inte. Nej, det håller inte att grönmåla på det viset; beskriva de nya placeringsreglerna på ett sätt som inte stämmer med verkligheten. Vad tycker du? Här kan du se hela debatten.

Här kan du också läsa min debattartikel från idag på temat; ”Bort med kol, olja och gas från våra pensioner”.


Publicerat

i

av