Ohly tillgång för de rödgröna

Lars Ohly klarade sig utmärkt i Svts tuffa partiledarutfrågning. Frågorna haglade. De rörde om allt från damfotboll till föräldraförsäkring, Afghanistan, privatiseringar och skatter. Ohly klarade de flesta utan större problem.

Jag tycker emellertid det börjar bli tröttsamt med resonemanget om Vänsterpartiet som de rödgrönas svaga länk. Är det verkligen så? Jag tror inte det.

Om det inte hade varit för Vänsterpartiet hade det inte blivit någon Afghanistanuppgörelse, sannolikt hade de rödgrönas politik kring flyktingarna blivit avsevärt sämre, bara för att ta två aktuella exempel som engagerar stora lager progressiva människor. Men det viktigaste är att det är Vänsterpartiet som för fram kritiken mot borgarnas privatiseringar. Här finns en uppdämnd ilska inte minst bland socialdemokrater om att stora delar av vår välfärd nu släppts ut till vinstdrivande företag.

Någon måste påpatala det fullkomligt vettlösa i att merparten av de privatiserade apoteken numera är i händerna på två riskkapitalbolag (Altor och Segulah) med sin bas i skatteparadiset Jersey. Någon måste berätta om utförsäljningen av de allmännyttiga bostäderna till underpris (över 18 000 bara i Stockholms stad den här mandatperioden). Och berätta om de privata vårdbolagens vinster på våra skattepengar (3 miljarder kronor i fjol, det motsvarar 8000 heltidsanställda inom vården). Det gör Lars Ohly och det är en tillgång för de rödgröna. Jag är helt övertygad om att det finns hundratusentals socialdemokratiska sympatisörer som nickar instämmande när Lars Ohly sågar privatiseringspolitiken.

Lars Ohly klarade den här utfrågningen utmärkt. Han borde fortsätta att slå hål på myterna kring privatiseringarna. Det vinner de rödgröna på.


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Ohly tillgång för de rödgröna”

 1. […] än en som påstår sej vara befriad från tillkortakommanden och jag tror att Ohly är en tillgång för hela […]

 2. Profilbild för Gesus
  Gesus

  Ja nog är han en tillgång alltid, men för vem?

  Lars Ohly och V tycker alltså (enligt tv-utfrågningen igår) att man ska kunna misshandla någon till nära döden och få lika eller lindrigare straff än om man köper sex?

  Fantastiskt… Så gubbarna som var berusade och tog med två tjejer till LO-lägenheten (inget våld inget tvång) ska ha lika eller mer straff än han som misshandlade sin extjej till nästan döds och hjärnskadad för alltid och förstörde hela hennes och hennes familjs liv?

  Tja vad ska man säga..?
  Gesus

 3. Profilbild för gucci handbags

  I don’t think he’ll make any money in a mutual fund if he only has a few months to trade. Have him learn about earnings and trade around earnings reports, I think he’ll either hit or miss but thats a fun way to live ”Go big or go home.”