Världsmiljödagen

Idag, den 5 juni, är det internationella Världsmiljödagen. Bor du i Stockholm kan du sluta upp på demonstrationen Ställ om – Det finns ingen planet B arrangerat av klimatnätverket tcktcktck.

Annars kommer här fem enkla saker du kan göra för att hedra en av årets vackraste och viktigaste dagar:

1. Ät inte kött på hela dagen, och natten. Fortsätt gärna så dagen efter, och dagen därpå. Köttindustrin är en av världens glömda klimatbovar och står, enligt en ny FN-rapport (se också), för 19 procent av världens växthusgasutsläpp, 38 procent av världens markanvändning och förbrukar 70 procent av världens färskvatten.

2. Värva en kompis till att bara äta vego idag.

3. Ta reda på vilka partier som vill verka för en minskad köttkonsumtion, och vilka som är allierade med köttindustrin. Rösta på de förra, rösta bort de senare.

4. Köp en kokbok med vegetariska recept.

5. Organisera dig. Hur mycket vi än anstränger oss som individer är det inte förrän vi agerar gemensamt vi verkligen kommer lösa klimathotet och alla andra miljöproblem.

Ha en underbar miljödag.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Världsmiljödagen”

  1. Profilbild för Britt-Marie Sälgström

    Vad bra att du informerar om köttätandets gigantiska klimatpåverkan och resursslöseri!Själv är jag vegetarian sedan 1979.Vansinne också att svenska kor ska äta soja från sydamerika där de behöver ha kvar sina djungler.