Biobränsle för flyget?

Regeringen har lagt fram ett förslag om obligatorisk inblandning av biodrivmedel i flygbränsle, s k reduktionsplikt. Till 2030 ska ungefär en tredjedel av bränslet vara biobaserat, och därmed ska utsläppen minska. Vi är rädda för att det här förslaget, kombinerat med reduktionsplikten för vägfordon, kommer att leda till en så kraftigt ökad efterfrågan av biodrivmedel att det blir omöjligt att producera drivmedlen på ett hållbart sätt. Huvudspåret måste därför vara ett minskat flygande, inte en naiv tro om att bara ändra det vi häller i tanken. Regeringen måste därför vara beredd att justera inblandningsandelen nedåt och verka för totalt sett färre flygresor.

Läs gärna mer i vår motion om detta. Debatt i riksdagen to 20/5 kl 12.00.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Biobränsle för flyget?”

  1. Profilbild för Eric Karlsson
    Eric Karlsson

    Helt rätt. Mindre flygresor och mindre energikonsumtion är en mycket bättre lösning. Vi behöver ställa om för att möta de oerhörda utmaningar som ligger framför oss.

  2. Profilbild för jensholm

    Bra, då är vi överens.