Se debatterna om flyget, konsumtionen, klimatet

Här kan du se dagens interpellationsdebatt om flygets snabbt växande utsläpp och vad som behöver göras. Det är positivt att regeringen vill införa en flygskatt, men olyckligt att man inte också kan sätta upp ett mål för hur mycket flygets utsläpp ska minska samt vida ytterligare åtgärder. Se debatten mellan mig och infrastrukturminister Anna Johansson (S) här.

Jag debatterade också idag med konsumentminister Per Bolund (MP) om vikten av att ha ett etappmål för konsumtionens utsläpp samt särskilda åtgärder för att minska utsläppen från köttkonsumtionen. Du kan se debatten här.

Jag gjorde också ett inlägg till försvar för Klimatklivet. Den investeringsfond på 700 miljoner kronor för lokala och regionala investeringar för minskade utsläpp. Inlägget hittar du här (scrolla dig fram).


Publicerat

i

av