Spänningsroman om kampen mot kolbolagen

Recension: Gray Mountain av John Grisham.

GrayMountainDen unga juristen Samantha Kofer blir av med toppjobbet i New York och och ser volontärsuppdraget på rättshjälpsbyrån i kolbältet i Appalacherna, USA, som en mellanstation innan nästa steg på karriärsstegen ska tas. Men att kämpa mot skrupellösa kolbolags miljöförstöring och för arbetarnas rättigheter får Samantha att glömma det glamorösa New Yorklivet.

Gray Mountain är en spännande roman om Davids kamp mot Goliat, om värdet att kämpa för något. Egentligen slutar den där historien verkligen börjar hetta till. Men Grisham är ju mästare på att spotta ur sig spänningsromaner, så vem vet snart kommer kanske en uppföljare?

Rekommenderas, även om långt från perfekt.

Ja, det där var en recension. Tidigare har jag bara lagt ut recensioner på Facebook, men nu kommer de troligen ut även här på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s