Europeiskt köttinstitut

EuropeisktObservatory

Ett europeiskt köttinstitut?  EU vill stödja köttkonsumtionen genom att inrätta ett ”European meat market observatory”. Detta framgår av dokumentet 6877/16, som avhandlades på dagens EU-nämnd. EU vill också inrätta nya former av exportbidrag, reklampengar (säljfrämjande åtgärder), stöduppköp och andra subventioner till kött, mjölk och andra jordbruksprodukter. Reklampengarna för kött och andra jordbruksprodukter ska tredubblas fram till 2020, enligt EU-beslut.

Detta sker samtidigt som EU är överens om att fasa ut miljöskadliga subventioner, stärka den biologiska mångfalden och minska våra utsläpp av växthusgaser. Bidrag till ökad konsumtion av animalier går helt emot det syftet. Var finns konsekvensen i EU-besluten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s