Tolgfors går problemen består

Försvarsminister Sten Tolgfors har avgått. Det tyder på att det med absolut största sannolikhet att regeringen har ett större för vapenfabriken än vad som hittills har framkommit. Genom att kicka Tolgfors tror Fredrik Reinfeldt att Saudiaffären ska tystna. Jag hoppas inte. Det finns fortfarande en mängd frågetecken som leder hela vägen upp till regeringen. Vad vet exempelvis handelsminister Ewa Björling, utrikesminister Carl Bildt och vad vet Fredrik Reinfeldt?

Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har krävt Tolgfors avgång. Det har nu blivit av. Bra. Men granskningen av vilka fler inom regeringen som haft sina fingrar i syltburken kommer fortsätta. Garanterat!

Och inte nog med det. Hela den här härvan visar på det ohållbara med vapenexport. Vi motståndare har fått nya fräscha argument mot denna oetiska verksamhet. Nöjd blir jag alltså inte förrän svensk vapenexport helt och hållet har upphört.

Jag har just skickat in en interpellation till miljöminister Lena Ek. Sverige stödjer ett storskaligt vattenkraftsbygge i Indien, med klimatpengar. Dubbelfel: Regeringen kan med detta köpa sig fria från klimatansvar och minska ambitionerna på hemmaplan samt Rampurkraftverket i Indien leder till långtgående negativa sociala och miljömässiga konsekvenser. Lena Ek, kan regeringen verkligen inte bättre?


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Tolgfors går problemen består”

  1. […] tar hand om våra pengar, Jens Holm (V) – Bort med pensionspengarna från Lundin Petroleum, Jens Holm (V) – Tolgfors går, problemen består, Eskilstuna-Kuriren – Sörmlands S-kvinnor vill stoppa vapenexport, Härnösands […]