Datalagringen – kampen går vidare

233 ledamöter har röstat för datalagringsdirektivet, vi var 41 som röstade nej. Tack till alla ni som röstade nej! Det här innebär att vi får obligatorisk datalagring i Sverige redan från och med den 1 maj i år. Illa!

Även om mycket känns bittert just nu, vill ändå uppmana alla att fortsätta kampen mot datalagring och alla andra integritetshämmande förslag. EU-kommissionen har lovat en översyn av datalagringen. Där finns det chans att ta upp det fullkomligt absurda och oproportionerliga i att masslagra ALL elektronisk trafik mellan ALLA. Lås oss göra det! Dessutom är det, tyvärr, fler integritetshämmande lagar på gång. Så det är bara att fortsätta att ligga på.

Riksdagsledamöter som är anhängare av datalagringen har klagat över att de fått så mycket protestmejl. Precis så ska det vara. Låt de åtminstone få känna att de sviker något av det mest grundläggande i ett demokratiskt samhälle, nämligen rätten till en fri kommunikation.

På torsdag nästa vecka arrangerar Ung vänster digital självförsvarskurs. Helt rätt!

3 reaktioner på ”Datalagringen – kampen går vidare

 1. Finns det någon statistik över hur partier och dess ledamöter röstade? Hörde rykten om att bland andra Federley tänkte rösta nej…

  Vore kul att se om det fortfarande finns nån ryggrad över huvud taget kvar i regeringspartierna. 🙂

  – Per

  • Hejsan Per
   V och MP röstade emot, hela partierna. Tre från C röstade också emot. SD lade ned sina röster. S+de borgerliga röstade för.
   Tyvärr.
   Jens

 2. Datalagring verkar viktigt för somliga tydligen. Jag tycker det är jättekonstigt att det verkar mindre viktigt med ursprungsmärkning av mat där miljoner blir sjuka av dåligt kött eller kyckling årligen och tusentals dör. Sverige verkar släpa efter ordentligt på detta område gentemot andra länder. Alliansens
  Eskil E verkar inte vara så vaken på detta område?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s