Pensionspengar till olja

Trots att AP-fonderna ska iaktta hänsyn för etik och miljö investerade de i fjol närmare 10 miljarder kronor i världens oljebolag; Texaco, Chevron, BP, Lundin Oil m fl. Det är våra pensionspengar det handlar om. Pengarna de lägger på förnybar energi är i praktiken försumbar. För några år sedan lät regeringen utreda AP-fondernas miljö- och etikansvar, trots det har så lite hänt. Nu vill jag veta vad regeringen tänker göra åt detta och har därför gjort en interpellation till finansmarknadsminister Peter Norman (M).

Vi i Vänsterpartiet vill att våra pensionspengar ska förvaltas väl, därför ska de inte plöjas ned i smutsig olja. Läs gärna min IP: AP-fonderna olja_IP2011-11-01 Debatt om ungefär två veckor.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Pensionspengar till olja”

  1. Profilbild för Bo Ek
    Bo Ek

    Skrämmande läsning,finns det ingen moral nägon stans.Hoppas debatten går att se på SVT Forum.

  2. […] Ulla Andersson bad Riksdagens utredningstjänst gräva i saken. Vi har både i debattartiklar och i IP-debatt krävt att regeringen ska ge nya direktiv till AP-fonderna så att dessa smutsiga oljeinvesteringar […]