Regeringen agerar inte mot USA

Man tar sig för pannan… Jag har just fått ett skriftligt svar från justitieminister Beatrice Ask ang mina frågor till henne och utrikesminister Carl Bildt om USA-agenternas spionverksamhet i Sverige. Jag ville veta om Sverige har agerat mot USA på något vis samt vilka åtgärder som vidtagits för att förhindra att detta upprepas. Svaret jag fått är tyvärr ett icke-svar. Carl Bildt bemödar sig inte ens att svara. Beatrice Ask gömmer sig bakom att inte inte kommenterar frågior som rör ”rikets säkerhet”.

Hade Sverige agerat mot USA hade ministrarna berättat det för oss. Några åtgärder har uppenbarligen inte vidtagits. Vilken undfallenhet gentemot USA! Jag utesluter därför inte att agenter från främmande makter kan fortsätta att agera i Sverige. Det är oroväckande.

Läs justitieministerns totalt substanslösa svar till mig här. Mina frågor finns länkade därifrån. 

Läs gärna mina tidigare inlägg samt min debattartikel i SvD.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Regeringen agerar inte mot USA”

 1. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Bra av dig att kräva svar i en sådan här viktig fråga!

  Jag förstår inte Asks agerande eller argumentation; har hon ingen integritet! Varför ska hon sitta på en sådan viktig ministerpost, finns det ingen kompetent människa för denna uppgift?

 2. Profilbild för Gunborg Nilsson
  Gunborg Nilsson

  Vad är det som pågår? Känns som vi blir mer och mer insyltade i ”något”.Vad??
  En annan sak som tangerar det här är ny insats i Libyen.Där NATO kommer med ”beställning” på si och så. Var det inte FN Sverige skulle hörsamma?
  Sammantaget så luktar det illa.

 3. Profilbild för Danice

  Great hmaemr of Thor, that is powerfully helpful!