Nu anmäler vi USA-agenterna

USA-agenter har bedrivit hemlig spaningsverksamhet i Sverige. När det uppdagades av Säpo kunde de resa tillbaka till USA igen. Säkerhetspolisen borde självklart ha anmält dem. Utrikesminister Carl Bildt och justitieminister Beatrice Ask förefaller inte ha gjort ett skvatt.

När en kinesisk agent spionerade på uigurer i Stockholm för några år sedan blev han dömd i svensk domstol. Ytterligare en blev utvisad. Varför agerar man inte likadant mot USA-agenterna? 2009 blev 23 CIA-agenter fällda i en domstol i Milano för liknande verksamhet som USA-agenterna gjort i Stockholm. De agenterna blev som sagt fällda, men i Sverige händer ingenting.

Om ingen angerar får vi göra det själva. Därför har jag och advokat Sten De Geer idag lämnat in en anmälan till åklagarmyndigheten i Stockholm. Vi vill få saken prövad. Se vår anmälan här: Ciaanmälan (som word).

SvD skriver om vår anmälan, DN, AB.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”Nu anmäler vi USA-agenterna”

 1. Profilbild för Gunborg Nilsson
  Gunborg Nilsson

  Tack! Det är bra att ni har gjort det.Det är nog många som är både urlessa och förbryllade över vad som pågår. Det känns inte särskilt tryggt att ha CIA-agenter smygande runt mer eller mindre inkognito i Sverige.

 2. Profilbild för Stefan
  Stefan

  Bör inte regeringen polisanmälas för att de är ett hot mot rikets säkerhet ? Hur många fler sådana här incidenter kommer att avslöjas ? Jag är trött på denna inkompetens hos sittande regering, samt hos SÄPO.

 3. Profilbild för Clas Jon-And
  Clas Jon-And

  Anmälan är bra. När det gäller CIA-agenterna som dömdes i Italien så finns det en annan paralellhistoria som är en skamfläck för Sverige. 2001 hade CIA utsett två egyptier att utsättas för tortyr. Egyptierna vistades i Sverige, men inte behövde CIA-agenter göra något så riskabelt som kidnappa dem här. I stället fick man dem levererade till Bromma av svensk polis. Övergreppen och kränkandet av deras mänskliga rättigheter började på Bromma och de utsattes för svår tortyr i Egypten. Till detta medverkade svenska myndigheter. Sverige begärde visserligen att få en garanti från Egypten att de inte skulle torteras. Ett billigt trick att försöka två sina händer och som bevisar motsatsen: man visste vad som skulle hända! Sverige samarbetade med CIA och Egypten för att att de två skulle torteras!

 4. Profilbild för T Lindholm
  T Lindholm

  Ja,skall det fortsätta på det här sättet så kan det ju vara en ide att bygga ett litet mini Pentagon åt CIA agentarna på en gång,och varför inte på Djurgården,så kan dom springa runt och bedriva sin terrorspaning helt fritt i Sverige!

 5. […] gärna mina tidigare inlägg samt min debattartikel i […]

 6. […] De agenterna hade också lämnat Italien, men frågan fördes ändå till domstol där de tillslut fälldes. Kommer de tillbaka till Italien nu lär de hamna inom lås och […]

 7. Profilbild för Erik
  Erik

  Jag känner stort för de som vågar stå upp för rättvisan, i detta fallet Stort tack för att ni gör en anmälan och bryr er i fallet cia-agenterna i Sverige! Hoppas och önskar att mer kort läggs på bordet i fråga om spion-härvan. Det känns mycket otrevligt att överhuvud taget ha en säkerhetstjänst. Blir man utsatt för den, och går under civil bevakning av säkerhetsmaskineriet mår man mycket dåligt, och blir nedsatt i självkänsla och självförtroende.

  Vi svenskar skulle klara oss med vanlig polis som ordningshållare.

 8. Profilbild för Anders Johansson
  Anders Johansson

  Som vanligt vill vänstern slösa skattepengar på utsiktslösa företag. Skaffa ett jobb och gör lite nytta era parasiter.

 9. Profilbild för Anders Johansson
  Anders Johansson

  En ”polisanmälan” som hänvisar till allmänt kända uppgifter. Det här är ju patetiskt. Nej det är ett hån mot det svenska rättssamhället. Slöseri med och respektlöshet för statens resurser, våra skattepengar, för att få uppmärksamhet för sina egna idéer, då de uppenbart inte får mycket uppmärksamhet i sin egen rätt. Du borde skämmas. Väx upp människa.

  Och om det är en symbol handling som du är ute efter att göra så får du ställa dig på Sergels torg och demonstrera. Inte slösa på våra skattepengar. Har du inget hyfs? Har inte dina föräldrar lärt dig något folkvett alls?