Idag sviker de borgerliga pälsdjuren

Idag kl 16.00 ska vi rösta om flera vikta djurfrågor. Vi rödgröna har lagt fram förslag om att få ett stopp för dagens form av pälsdjursuppfödning. Vi kräver att djuren ska kunna bete sig naturligt – helt i enlighet med djurskyddslagen; kunna röra sig över stora ytor, klättra, jaga, dra sig undan och simma. Det skulle innebära ett stopp för dagens form av plågsamma industriliknande pälsindustri. Men de borgerliga, uppbakade av SD, sviker djuren. De tycker att det är viktigare att ett fåtal pälsfarmare i södra Sverige ska kunna fortsätta att tjäna miljontals kronor på att slakta minkar och sälja deras hud till exklusiva pälskappor.

Aldrig har väl valet varit så tydligt: Mellan djurens rätt till ett gott liv eller överklassens begär efter ännu en statussymbol väljer M, FP, C, KD och SD det senare. Överklassen får fortsätta att frossa i djurhudar, över en miljon minkar kommer fortsätta att lida på svenska farmer. Väljare och medmänniska, om du upprörs över detta se till att de borgerliga politikerna får höra din åsikt. Vänd dig gärna till högsta nivån, till partisekreterare och partiledare i M, FP, C, KD och SD. Varför sviker ni djuren?

Tack och lov finns det några positiva saker som dagens djurbetänkande väntas medföra. Det ser ut som att vi kommer att få en majoritet för:
* Att sex med djur ska förbjudas. Nu stödjer även de borgerliga det rödgröna förslaget.
* Att regeringen ska driva på för en åttatimmarsgräns för djurtransporter inom EU samt större ytor på djurtransporter och stimulera mobila slakterier (för att slippa transporterna). De borgerliga motsätter utan SD sig detta.
* Att kastrering av grisar utan bedövning ska förbjudas. Även detta motsätter sig de borgerliga. Se gårdagens inslag på SvT.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Idag sviker de borgerliga pälsdjuren”

  1. Profilbild för Gunborg Nilsson
    Gunborg Nilsson

    Är det de borgerligas ”landsbygdspolitik”- att några få pälsfarmare ute i landsorten ska få fortsätta med den eländiga och plågsamma pälsdjursuppfödningen.För att tillfredsställa några få överklassare.?

    Har nyss läst ”Landet utanför” av Christina Mattsson.Vi här ute på landsbygden behöver inga pälsfarmer-vi behöver riktiga och viktiga

    JOBB.Vi behöver en politik för landsbygden.Jag ska göra som du föreslår-mejla högsta partiledningarna.

  2. […] fjol röstade vi om vårt förslag om att stoppa pälsindustrin. Tyvärr vann det inte gehör när M, FP, C, KD och SD röstade för pälsindustrins bevarande. Nästa vecka, to 10 maj tar vi upp frågan igen o miljö- och jordbruksutskottet. Den 31 maj […]