Klimatföredrag i Gävle

På tåget mot Gävle reser man minst genom en klimatzon. Vår våren i Stockholm till södra Norrland där det fortfarande finns en hel del snö kvar. Idag ska jag tala klimatförändringar och vänsterpolitik på två gymnasieskolor i Gävle. Jag försöker vara ute i landet minst en dag i veckan. Om jag inte är i Stockholmsområdet åker jag gärna norrut, där känner man sig hemma.

Gläds åt att Göteborgs-Posten tog in min replikAnderas Carlgren och Anders Borgs skönmålning av regeringens miljöpolitik. Igår publicerades också min, Martin Smedjebacks och Maria Kuchens artikel i Sydsvenskan om varför det är fel att skicka Jasplan till Libyen. Såg Natochefen Anders Foogh Rasmusen var ute i Die Spiegel häromdagen och sa att Libyenkriget aldrig kan lösas med militära medel. Nej, exakt. Men då lite bakvänt att Sverige och massa andra länder laddar för krig. Jag hoppas innerligt att det kan bli något av den fredstrevare som just lanserats. Varför undersökte man inte den möjligheten noggrannare innan man gick in militärt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s