Acta kommer upp i riksdagen

Jag har lagt min första interpellation. Den handlar om handelsavtalet Acta. Syftet sägs att vara att bekämpa piratkopiering och varumärkesförfalskning. Förhandlingarna har skötts bakom stängda dörrar. När jag först, som EU-parlamentariker, bad att få ut Actahandlingarna fick jag en mastig bibba där nästan 90 procent  var överstruket med svart tuschfärg.

Nu har lite mer offentliggjorts. Men fortfarande är det mycket vi inte vet vad Acta kan leda till. Kommer det försvåra för utvecklingsländer att tillverka och handla med mediciner? Hur blir det med fildelningen? När kommer Acta att behandlas i riksdagen? Kommer det att bli så överhuvudtaget?

Det är några av de frågor jag vill debattera med näringsminister Maud Olofsson.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Acta kommer upp i riksdagen”

 1. Profilbild för Ulrik
  Ulrik

  Mycket, mycket viktigt. Makthavande instutitioner som regeringen eller EU-Kommisionen frestas allt för ofta att kompromissa och arbeta vidare med hemliga förslag. Parlamentens roll måste vara att kräva öppenhet!

 2. Profilbild för Diskutera mera
  Diskutera mera

  Tack, denna fråga måste diskuteras, saker värda att ta upp är väll att ”Skadar fildelning musik och filmindustrin” (För spelindustrin skadas nog garanterat av den, då du inte kan eller vill gå på bio för att se en tonåring köra CS och betala 125kr för det).

  Behövs lagen?

  Isåfall, varför behövs lagen?

  Lobbyisters makt > Polisens?

  Som sagt, diskutera mera, denna fråga måste upp på pappret och folket måste bli medvetna om vad som sker i den digitala världen just nu.

 3. Profilbild för Qeruiem

  Bra! Bra! Heja! Många tummar upp från mig. 🙂

 4. Profilbild för qyesulivs

  inaFtP jnulwwrwlpfv, [url=http://gcqghawhemdq.com/]gcqghawhemdq[/url], [link=http://ofwziwrhdkbs.com/]ofwziwrhdkbs[/link], http://lezmdgypzzba.com/