Vi knappar in

Enligt Synnovates undersökning idag går de rödgröna fram och nu skiljer det bara en dryg procentenhet mellan blocken. Vänsterpartiet landar glädjande på 7,5 procent. Det känns som en helt naturlig trend. Det märks när man är ute och kampanjar.

Jag har väntat på att det ska vända, kanske är det det som sker just nu. Men inget går att räkna in på förhand. Det enda vi vet är att kamp ända in i kaklet är vad som gäller för de som vill vinna.

Det är därför jag tycker att det är så viktigt att man röstar på de rödgröna om man ser sig själv som progressiv. Det kommer vara en procent åt det ena eller andra hållet som avgör. Feministiskt initiativ och Piratpartiet i all ära, men de kommer aldrig in. En röst på dem ökar chansen för fyra år till med Reinfeldt.  Låt inte det hända, snälla.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Vi knappar in”

 1. Profilbild för Fredrik Larsson
  Fredrik Larsson

  Du har fel om pp – om inte annat visar ju av mängden avhoppar att pp växer och får en allt starkare position. I synnerhet är pp starka ibland de som inte bestämmt sig. Jag förstår att du inte vill att folk skall ”stödrösta” på pp men argumentet går lika väl att vända åt andra hållet.

  Att rösta på en rödgrön koalision som ligger så långt efter allianden är ju meningslöst om man inte får hjälp. Rösta isf på pp och genomför en vettig itegritetspolitik så vinner ni de där futtiga procenten för att gå om alliansen.

  I synnerhet innebär det ju att man isf. skulle få en massa liberaler att rösta på de rödgröna genom att de röstar på pp idag.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 2. […] Bloggar: Emil Broberg, Ali Esbati, Jinge, Thaher, Jens Holm, […]

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  Jag blir så beklämd över den där attityden mot Feministiskt initiativ som du och många i Vänstern har. Jag är feminist och socialist. Tyvärr har vänstern fastnat i utvecklingen, det behövs förnyade ideologier. En vision och konkret politik som tar avstamp i det samhälle vi har idag och vågar se ett steg längre. Din attityd och brist på att presentera en politik för framtiden gör bara att jag ännu mer tänker att en röst på Fi är det enda rätta. Det är dags för kvinnorna nu, vi har väntat i så otroligt många år och servat män. Jag vill inte höra ett ord till om att ”feminism och kvinnofrågor får komma en annan gång”. Det är dags idag. Men vänstern förhandlar bort de feministiska frågorna i de rödgröna, föräldraförsäkringsfrågan försvann med ett tomt eko efter sig.

 4. Profilbild för Anders Andersson
  Anders Andersson

  Hello! Synd att dagens mätning inte såg lika bra ut. Det blir nog 4 år till i opposition för dig!