Päls – förbjud nu

Rapport avslöjar nu, med bilder från Djurrättsalliansen, grava missförhållanden från svenska pälsfarmer. Det är bra att bilderna visas. Min uppfattning är nämligen att om människor bara får se vad som försiggår bakom de höga stängslen kommer de kräva ett omedelbart förbud.

När jag arbetade som undersökande journalist på Djurens Rätt dokumenterade jag ett stort antal pälsfarmer i Sverige. Bara det att djur som i det fria kan röra sig flera mil, spenderar en stor del av sin vakna tid i vatten och är mycket sociala ska stängas in på en yta inte större än en uppslagen kvällstidning är absurt och borde vara olagligt. När jag besökte farmerna fanns det döda djur här och där, man såg ofta högar av flådda minkar. Makabert. Nu under sommaren då det har varit extra varmt har jag tänkt på minkarna. I det fria hade de dykt ned i en sjö eller bäck. I den trånga nätburen finns ingenstans att ta skydd mot värmen. Djuren kan dö av värmeslag när det är för varmt.

I vart fall. Bra att verksamheten dokumenteras. På så sätt får Vänsterpartiet och de rödgröna eldunderstöd för ett förbud mot pälsindustrin. Det är en skandal att den borgerliga regeringen har rivit upp det tidigare förslaget om ett pälsförbud.

Vill du ha ett pälsfarmningsförbud borde en röst på de rödgröna vara en självklarhet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Päls – förbjud nu”

  1. […] Päls – förbjud nu […]

  2. Profilbild för godo

    Heja Holm.
    Stöd kampen för alla varelsers befrielse från förtryck och tortyr!
    /www.djurrattsalliansen.se