Djuren och politiken

Det är sällan de politiska alternativen är så tydliga som i frågan om hur djur ska behandlas. Den borgerliga regeringen har använt sina fyra år vid makten på att lägga ned den världsunika djurskyddsmyndigheten, satt p för det föreslagna pälsstoppet, dragit ned på anslagen till alternativmetoder, skapat kaos i djurskyddstillsynen, tillåtit jakt på nya djurslag, röstat för ökade köttsubventioner på EU-nivå och, dessvärre, mycket annat.

Det känns bra att vi rödgröna är överens om grunddragen i djurpolitiken. Vi vill införa en djuretisk ombudsman, stoppa pälsindustrin, kraftigt öka djurskyddskontrollerna och driva en aktiv djurpolitik på EU-nivå där enskilda länder ska kunna gå före. Detta bara som några exempel. Läs gärna min debattartikel om detta i VK.

Så, om man vill ha en politik för djuren borde valet vara enkelt.

Allians för djuren.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Djuren och politiken”

  1. […] hänvisar till utredning utan uppdrag , Minkarna och ansvaret , Päls – förbjud nu , Djuren och politiken , Media: SvD1, 2, 3, DN1, 2, Ex1, SSv, AB1, 2, 3, 4, VT, Läs även andra bloggares åsikter om […]