V bäst på hbt-frågor

Rfsl har publicerat sin noggranna genomgång av riksdagspartierna och deras kandidaters syn på hbt-frågor. And guess what… Vänsterpartiet blev klart bäst av riksdagspartierna, med 18 poäng i snittbetyg. Jag noterar lite stolt att jag får 21 poäng (sid 33, om nån är intresserad) i genomgången och därmed hamnar på den klart övre halvan i Rfsls ranking. Kul att Lars Ohly är en av de personer som får högst betyg, den enda partiledaren av riksdagspartierna som får det.

Jag noterar också att det är de borgerliga får trängas bland de som utmärker sig som fientliga mot homosexuella och transpersoner. Bland de 127 kandidater som får 0 eller minuspoäng kommer hela 123 från M, C, FP eller KD. Endast fyra kommer från den Rödgröna sidan och de är alla socialdemokrater. Ingen vänsterpartist eller miljöpartist därnere. Nej, nej.

Jag förvånas, och förskräcks något, över borgerliga politiker som utmärkt sig som förespråkare för mänskliga rättigheter uppenbarligen inte anser att dessa rättigheter är lika viktiga för hbt-personer. Varför får annars Alf Svensson KD får 0 poäng, Kerstin Lundgren C och Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag likaså? FPs Fredrik Malm får en enda icke-smickrande poäng liksom moderaternas Henrik von Sydow.

Som sagt, de är inte ensamma därnere i bottenregionen, de borgerliga kandidaterna. Värt att tänka på när det blir dags att rösta hbt-vänligt.

DN


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”V bäst på hbt-frågor”

  1. Profilbild för anna
    anna

    FÖRBJUD homosexuella att skaffa barn
    Barnen far väldigt illa!