En kalldusch

Igår gladde jag mig åt en klar rödgrön ledning och uppgång för Vänsterpartiet. Den glädjen blev kortvarig. Dagens opinionsmätning är inget annat än en riktig kalldusch. Det ska erkännas. 5,2 procent för Vänsterpartiet är riktigt lågt.

Vad ska man då tro på? Kanske enklast att inte tillmäta dessa opinionsundersökningar för stort värde. Igår var jag i Sundbyberg och kampanjade idag ska jag till Rinkeby. När jag är ute och träffar folk tycker jag mig känna klara vänstervindar. Kanske bäst att hålla fast vid det.

Jag vägrar att tro att en majoritet vill fortsätta att ha en urvattnad klimatpolitik, urholkad arbetsrätt, fortsatt massarbetslöshet, EMU-anslutning, Nato-anslutning, privatiseringar, motorvägsbyggen ochsåvidare. Ja, svenskarna vet nog bättre…


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”En kalldusch”

 1. Profilbild för Börje
  Börje

  VERKLIGHETEN kan vara jobbig ibland, men nu börjar allt fler att begripa vad det rödgröna alternativet verkligen skulle innebära för deras vardagssituation, i händelse av ett regeringsskifte! Några korta exempel i mängden:
  – Ohly är den gamle kommunist han alltid har varit – hur otidsenligt och negativt det begreppet än är förknippat med diktatur och terror. Vem vill ha en kommunist i en regering som har som främsta mål att radikalt öka skattetrycket för alla som jobbar, som kräver ensidigt tillbakadragande av USA i andra länder, men glömmer Ryssland baser, Kubas fångläger, Nordkoreas våldsregim etc etc. Ohlys främsta merit är väl egentligen att han spelade fotboll tillsammans med Nacka Skoglund men ger kanske inget lyft i opinionssiffrorna. Att driva tunga frågor som sextimmars-dag för alla med full betalning etc, förstärker dessutom den gamla bilden av ett parti som ganska nyligen hette Vänsterpartiet KOMMUNISTERNA och som representerade samhällsåskådningar som de allra flesta betraktade som förlegade eller t om katastrofala mot bakgrund av vad som hänt i historien.
  – Sahlin är ny regeringschef, i händelse av ett regeringsskifte. Handen på hjärtat – även om man är aldrig så övertygad om att höjda inkomstskatter, höjd bensinskatt, höjd fastighetsskatt, ny förmögenhetsskatt – TILL ATT BÖRJA MED! – är vad man helst vill ha, så bävar nog de flesta vid tanken på att Sahlin är den som skall leda landet, skapa tilltro och lugn hos människor när farliga krissituationer uppstår. De flesta kommer osökt att tänka på hur hon inte lyckades undvika ständiga betalningspåminnelser för förfallna p-böter, körde bilar med körförbud etc etc. Idag har rådgivarna uppenbarligen tagit hand om hennes kreditkort och det ser bra ut på ytan – men det är samma Mona Sahlin som då, som vi väljer till statsminister om vi väljer rödgrönt!
  – Wetterstrand är förmodligen den som i kraft av ett tilltalande uppträdande inför kamerorna, till allra största delen förklarar de tidigare så trevliga opinionssiffrorna för oppositionen. Ju mer det närmar sig valdag och det stora vägskälet, ju mer ökar medvetenheten om vad Wetterstrand och MP EGENTLIGEN kommer att innebära för vardagsekonomin. Kraftigt höjda bränsleskatter kommer att drastiskt förändra vardagen för alla som bor utanför en storstad, för alla som vill åka utomlands på semester, för alla som sitter i el-uppvärmda hus, för alla som inte tycker en skog av vindkraftverk vid horisonten tillhör skönhetsupplevelserna etc etc. Miljarder och åter miljarder från höjda skatter, skall satsas på olika småsträckor med snabbtåg och ingen begriper värdet av att kunna åka snabbtåg från Göteborg till Borås och spara 10 minuter jämfört med idag. Miljöpartiet har dessutom kvar sin kärna av andra märkliga uppfattningar i olika frågor som framkom vid senaste partimötet, även om Wetterstrand tidigare har lyckats dölja den verkligheten för väljarna.
  Sammanfattningsvis – en kalldusch kanske, men alls inte förvånande när man skrapar lite på ytan och ser vad ett rödgrönt regeringsalternativ skulle betyda för oss alla!

 2. Profilbild för Börje II
  Börje II

  ”Jag vägrar tro att majoriteten vill fortsätta att ha en urvattnad klimatpolitik, urholkad arbetsrätt, fortsatt massarbetslöshet, EMU-anslutning, Nato-anslutning, privatiseringar, motorvägsbyggen ochsåvidare.”

  När gick Sverige med i Nato ?
  När gick vi med i EMU ?
  Hur har Sverige (läs den nuvarande regeringen) klarat sysselsättningen i jämförelse med övriga EU-länder, under den värsta ekonomiska krisen i världen sedan 1930-talet ?
  Vad är är de rödgrönas svar på en ”urvattnad klimatpolitik” ? Jo – höjning av bensinskatten med 50 öre per liter SOM ETT FÖRSTA STEG, kilometerskatt för långtradarna som höjer priserna på livsmedel och andra vardagliga varor, höjd skatt på el. Inga fungerande järnvägslinjer mellan småorter för godstransporter – däremot en dyrbar snabbtågsbana lite här och var, bland annat från Göteborg till BORÅS !
  Vad är de rödgrönas alternativ till att bygga bort trafiken förbi Stockholm ? Jo – folkomrustning när man inte har det politiska modet att lägga fram ett eget alternativ ?
  Är folkomrustningar kanske de rödgrönas huvudstrategi att också lösa en massa andra frågor, där partierna står mil ifrån varandra ? Vad händer med Afganistan?
  Vad händer med kärnkraften?
  Vad händer med allmän sextimmars dag?

 3. Profilbild för jens
  jens

  Hej Börje ett och två. Tackar för dina synpunkter, som jag inte instämmer i.