Vegetariskt hos Vänsterpartiet

Igår räknade miljö- och klimataktivister in en del segrar på Vänsterpartiets kongress. Idag fortsatte det att gå vår väg. Medlemmar i Borås hade motionerat – motion C20 –  att det bara ska serveras  vegetarisk mat på Vänsterpartiets verksamheter. Nu gick Ida Legnemarks reservation på partistyrelsens svar igenom. Den kräver att vegetarisk kost ska vara huvudalternativet vid partiets verksamheter. Grymt bra!

Nästa V-kongress: Veggokongress…

Den formulering som gick igenom nedan.

Vänsterpartiets politik på de områden som motionärerna lyfter innebär en minskad köttproduktion och en minskad konsumtion som önskvärd av miljöskäl. Vänsterpartiet kräver inte ett stopp för all köttkonsumtion och inte heller att hela samhället ska ställas om till en vegetarisk kosthållning. Däremot anser PS att vegetarisk kost ska vara huvudalternativet vid partiarrangemang.


Publicerat

i

av

Kommentarer

5 svar till ”Vegetariskt hos Vänsterpartiet”

 1. Profilbild för Yamiko

  Heja V! 😀

 2. Profilbild för Rajah

  Det är inte så dumt att servera vegetarisk.

 3. Profilbild för Mats Olausson

  Bra, Jens!
  Jag hejar på er i detta avseende.

  Mats Olausson
  Riksdagskandidat för FP Liberalerna

 4. Profilbild för Lena L
  Lena L

  Jätteroligt att V fattat detta beslut. En eloge till dig, eftersom jag förstår att du argumenterat väl för beslutet. Och till Djurens Rätt för att de fanns på plats under kongressen och informerade om djurrätten. Glad idag!!

 5. Profilbild för Oven

  Tyvärr så var den första reaktion jag mötte på grund av detta beslut en medlem som var så topp tunnor rosenrasande att han skulle gå ur partiet. -Jag bryr mig inte om Pingstvänner eller Jehovas, sa han så länge de inte försöker pracka på mig sina övertygelser. Det här har inget med politik att göra sa han vidare. -Ska inte vi kunna ha en grillkväll utan att vi måste ha klikorv? Ja han uttryckte sig bryskare än vad jag vill åtrege här.
  Det finns mycket i övrigt att önska om ett sådant här beslut som klart och tydligt försöker tala om för andra hur de skall leva.
  Tyckte att det kanske var intressant för er att veta.
  Själv skulle jag gärna vilja veta varför det vegetariska skall vara huvudalternativ? Är det representativt för landets befolkning?