Grönt ljus för odlat kött

Vilket positivt besked. USAs motsvarighet till livsmedelsverket har gett grönt ljus för odlat kött. Ett par formaliteter återstår, men nu är det nog bara en tidsfråga innan företaget Upside Foods kan få sälja odlat kycklingkött på restauranger och i affärer. Odlat kött innebär att inga djur har farit illa och på sikt kan produktionen göras på ett mycket resurssnålare och klimatsmartare sätt än dagens köttindustri.

Än så länge är det bara Singapore som sedan knappt två år tillbaka tillåter försäljning av odlat kött. Med det här beskedet kan USA bli det andra landet. Men visst vore det roligt om något europeiskt land hann före?

Med odlat kött kan vi lösa en av vår tids största resursmässiga och etiska utmaningar; hur ska vi producera livsmedel på ett sätt så hela jordens befolkning ska kunna mättas, på ett sätt som håller sig inom naturens ramar och inte åsamkar djur något lidande. Hoppfullt!


Publicerat

i

av