Nolltaxa i Tyskland?

Häftiga nyheter från Tyskland där regeringen överväger införa nolltaxa i hela landet, med försök i ett antal större städer som ett första steg. Med avgiftsfri kollektivtrafik skulle fler lämna bilen hemma och både den lokala luftkvaliteten skulle bli bättre liksom påverkan på växthuseffekten. Det ska bli intressant att följa och det blir förstås ett extra argument för oss som vill ha nolltaxa i Sverige. I Sverige har taxorna för att resa kollektivt ökat fyra gånger mer än konsumentprisindex de senaste 15 åren. Helt orimligt. Att göra det billigare att resa kollektivt samt gratis för vissa grupper. Det borde vara ett första steg åtminstone.

Jag har tidigare skrivit om Tallinn som med stor framgång infört nolltaxa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s