Djuren, politiken, ansvaret

Idag har vi debatterat betänkandet ”Djurskydd” i riksdagen. Jag tog upp de miljontals djur som föds upp, transporteras och slaktas i Sverige för att bli mat, päls eller utnyttjas i djurförsök. Många av dessa företeelser är helt i strid med djurens intressen och bör försvinna eller förändras i grunden.

Jag passade också på att pressa bl a S och MP i frågan om den nya djurskyddslagen; varför kommer den aldrig samt sveket mot minkarna. Varför förbjuds inte pälsindustrin? Ni kan se hela mitt anförande och replikerna via länken ovan. Mitt anförande finns vid här och den första repliken är vid 31,20 min, scrolla sedan framåt för resten av replikerna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Djuren, politiken, ansvaret”

  1. Profilbild för Annabelle Pfriem
    Annabelle Pfriem

    Jag såg debatten, och du var lysande! Är så glad att det finns en politiker som talar för djuren. Jag skriver på listor och protesterar så ofta jag kan, men att politiker tar djurs förskräckliga lidande på allvar är ju så viktigt! Tack och önskar dig framgång!Mvh Annabelle

    1. Profilbild för jensholm

      Annabelle, tack för det. J.