Ny djurskyddslag under hösten?

 Jag har just fått svar på min skriftliga fråga om när förslaget till ändringar i djurkyddslagen kommer. Utredningen om ny djurskyddslag lämnade ju sitt betänkande för nästan två år sedan. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har skjutit på frågan gång efter gång. Nu lovar han mig att propositionen ska läggas fram ”under hösten 2013”.

Erlandsson skriver så här:
Jens Holm har frågat mig när jag avser att lägga fram propositionen Ändringar i djurskyddslagen. Det stämmer att propositionen Ändringar i djurskyddslagen har blivit försenad och det beklagar jag naturligtvis. Regeringens avsikt är dock fortfarande att lämna en proposition om ändringar i djurskyddslagen under hösten 2013. Jag kan försäkra Jens Holm att vi inom Landsbygdsdepartementet gör allt för att på bästa och smidigaste sätt behandla, bearbeta och analysera Djurskyddsutredningens förslag till en ny djurskyddslag samt synpunkterna på förslagen som kommit in. 

Man undrar hur länge sig hösten sträcker sig i Eskil Erlandssons värld. I min värld är hösten snart slut och därför ska vi inte behöva vänta många veckor till…

Läs min fråga här och hela svaret här eller som pdf: djurskyddslagen_svar2013-10-24


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Ny djurskyddslag under hösten?”