När kommer kastreringsförbudet, Erlandsson?

För två veckor sedan beslutade riksdagen att obedövad kastrering av grisar ska förbjudas. Ett mycket bra beslut. Det är nu upp till regeringen att se till att beslutet verkställs. Jag har därför frågat landsbygdsminister Eskil Erlandsson om när kastreringsförbudet ska träda i kraft.

Idag fick jag svaret, som tyvärr var en besvikelse. Erlandsson kan inte ange något datum för när förbudet ska träda ikraft. Erlandsson säger att han vill utreda vidare. Men frågan är ju redan utredd på längden och tvären. Jordbruksverket har exempelvis konstaterat att det går alldeles utmärkt att sluta att kastrera obedövat.

Hur många miljoner smågrisar till ska måsta plågas medan Erlandsson förhalar det beslut som riksdagen har fattat?

Läs min fråga och Erlandssons svar här.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”När kommer kastreringsförbudet, Erlandsson?”

  1. […] man inte ett omedelbart förbud mot obedövad kastrering av grisar? Riksdagen har ju redan fattat beslut om […]