Miljön förlorare i budgeten

Regeringens vårbudget är nedslående läsning för alla vi som vill ha en aktiv klimat- och miljöpolitik. Endast en sida av de 276 budgetsidorna handlar om miljö- och klimat. Inga nya satsningar. Inga nya pengar till solvärmen, ingen lösning på vindkraftskooperativen, inga ambitiösare klimatmål, inget klimatinvesteringsprogram, inga mer pengar till djurskyddskontroller o s v.

Nej, däremot ligger regeringens neddragningspolitik på miljöområdet fast. Under den här mandatperioden skär regeringen ned med över en miljard kronor på utgiftsområde 20, det som rör miljö- och klimatpolitik (i år skär man ned 116 miljoner kr, 2012 47, 2013 418 och år 2014 planeras neddragningar på 490 miljoner kronor). Med tanke på det ständigt förvärrade läget för klimatet borde regeringen satsa mer, inte mindre på miljöområdet.

Så går det när man har en regering som sätter skattesänkningar för höginkomsttagare före allt annat. Miljön och mycket annat förlorar.

AB, DN, SvD, Sjöstedt,


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Miljön förlorare i budgeten”

  1. […] Bloggat: Nyberg Finn, Annarkia, Andersson, Holm, Moberg, Krantz, Läs även andra bloggares åsikter om Skatt, Sänkt skatt, Moderaterna, […]