Justitieministern och hyperinflationen

Det råder tydligen hyperinflation hos justitiedepartementet. För en dryg vecka sedan var justitieminister Beatrice Ask ute och påstod att om vi inte införde datalagringsdirektivet skulle EU utdöma böter på 100 miljoner kronor. Nu har hon höjt siffran till 150 miljoner kronor. Bötesbeloppet misstänks stiga ju närmare vi kommer onsdag, då riksdagen ska fatta beslut om datalagringen. Vi och MP har ju lagt ett förslag om att ”minoritetsbordlägga” datalagringsdirektivet i ett år. Då har vi ett år på oss att övertyga EU att masslagring av alla svenskars epost, sms, mms och telefonsamtal är en dum idé. Får vi med oss 1/6-del av riksdagens ledamöter, 59 stycken, kommer vårt förslag gå igenom. Så man kan förstå att Ask börjar bli lite svettig.

Apropå böter. Ingen vet hur stort EUs bötesbelopp blir. Inte ens justitieministern, vad hon än säger. Men det vi säkert vet att masslagring av våra samtal och mejl är en extremt kostsam historia. De uppskattningar som gjorts handlar om 200 miljoner till över 1 miljard kronor. Övervakningssamhället kostar både i integritetskränkningar och i reda pengar. Värt att komma ihåg!

Så en förnuftig hållning är att rösta för Vs och Mps förslag nu på onsdag.

Anna Troberg, Marielle Nankunzi, Jens Holm i Expressen

2 reaktioner på ”Justitieministern och hyperinflationen

  1. Pingback: Beatrice Ask på friarstråt till SD i Ekot | Anna Troberg

  2. Jag har ett problem. Jag förstår inte hur en organisation kan utdöma böter till en medlem. För att man inte följer ett fånigt direktiv från organisationen. Om vi direkt flyttar över detta till t.ex. Täby Kommun. Man bryter mot svensk lagstiftning. Men utdelas några böter? Nej det gör det inte. Det händer faktiskt ingenting. Är inte detta ganska underligt. När man som medlem i denna suspekta organisation, kallad EU, dessutom i princip tillhör de som håller denna organisation under armarna för dess existens om man tittar på det nettobidrag svenska skattebetalare betalar till denna organisation. Jag förstår inte. Kan nån klargöra det som jag anser är orimligt och obegripligt……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s