Hur Sverige offrade klimatet för USA

Svenska Dagbladet berättar idag hur USA fick den svenska regeringen att tona ned klimatkritiken mot USA. Det är egentligen samma Wikileakshistoria som jag försökte få miljöminister Andreas Carlgren att svara på inför jul. Då handlade det om att Fredrik Reinfeldt medelst vissa taleregler ställde krav på Carlgren att han inte skulle kritisera USAs klimatpolitik. I svaret till mig dementerar Carlgren att Reinfeldt ska ta tagit fram några sådana krav. Den 22 december skriver Carlgren till mig:  ”Några särskilda förhållningsregler av det slag frågan implicerar har jag ingen kännedom om.”

Förhållningsregler eller inte. Det Svenskan avslöjar idag är lika illa: Att USA genom sin ambassad i Stockholm har lyckats ändra den svenska klimatpolitiken från att stå på de fattigas sida till att framställa Kina, Brasilien och andra framväxande ekonomier som det stora hotet för klimatet. USA, landet utan internationella klimatåtaganden, men med en av världens absolut högsta utsläpp, har man börjat stryka medhårs. Upprörande. Vilka sell-outs!


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Hur Sverige offrade klimatet för USA”

  1. Profilbild för fredrik

    …och alliansen kommer att vägra svara på det, eftersom att informationen ogillas. KRIGA! Tänk att du spelar med Björklöven. Det är en minut kvar. Ni måste få in pucken i mål. Så mycket ska du ta i för att lyfta upp de här frågorna. Frågorna, eftersom att den stora frågan i samhanget är att regeringen tillåter sig att ävlja vad de ska svara på. Bekämpa den odemokratiska högern.

  2. Profilbild för Gunborg Nilsson
    Gunborg Nilsson

    Bra att vi får reda på det här.Jag är inte förvånad.