Sanningen om köttet till riksdagen

Meat the Truth, sanningen om köttet. Vilken bra film. Dessutom underhållande. Jag visade den i EU-parlamentet då den just hade kommit ut. Meat the Truth finns också som en bok, där jag medverkar med ett kapitel.

Nu visar jag, Helena Leander (MP) och SMMI filmen i riksdagen. Onsdagen den 9 februari. Välkommen dit! Se mer nedan.

Frukostseminarium i riksdagen

Meat the truth: filmvisning om köttproduktionens miljöpåverkan

Tid: 9 februari kl. 09.30-12.00
Plats: Sveriges Riksdag, Mynttorget 2, sal L4-17 

Möt personerna bakom dokumentären
Djurhållningen är en av våra värsta miljö- och klimatbovar och ett av de största hoten mot den globala matförsörjningen. Dokumentären Meat the truth är ett viktigt komplement till tidigare dokumentärer om klimatfrågan. Den 9 februari visas Meat the truth i riksdagen. Missa inte detta tillfälle att se filmen och möta personerna bakom filmen, speciellt inbjudna från Nederländerna.

Genom att lyfta fram den industriella köttproduktionens negativa konsekvenser bidrar Meat the truth till en mer fullständig bild av de utmaningar som världens står inför. Den ger också hopp genom att visa att en så enkel åtgärd som minskad köttkonsumtion snabbt kan ge stora vinster för miljön, folkhälsan, fattigdomsbekämpningen och den globala ekonomin.

Program
9.30-10.00     Frukostmingel
10.00-11.10   Visning av dokumentären Meat the truth
11.10-12.00   Frågestund med filmens skapare. Moderator: Jens Holm (v)

 Skaparna av Meat the truth är Karen Soeters, direktör för Nicolaas G. Pierson Foundation och projektledare för dokumentären samt Monique van Dijk Armor, internationell evenemangssamordnare på Nicolaas G. Pierson Foundation och medarbetare i filmproduktionen.

Visning för politiker, press och inbjudna gäster. Filmvisningen och seminariet sker på engelska. Arrangemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe, te och vegetariska samt veganska frukostsmörgåsar.

Anmälan: senast 7 februari till anna.havula@riksdagen.se eller 08-786 54 29. Skriv ditt namn och vilken organisation du representerar i anmälan. Ta med legitimation till riksdagens säkerhetskontroll.

Arrangörer: Vänsterpartiet och Miljöpartiet i riksdagen i samarbete med Svensk mat- och miljöinformation.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Sanningen om köttet till riksdagen”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Bloggvänstern, Jens. Jens said: Från jensholm.se: Sanningen om köttet till riksdagen http://jensholm.se/2011/01/21/sanningen-om-kottet-till-riksdagen/ […]

 2. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Grymt initiativ!

 3. Profilbild för Ebba
  Ebba

  Toppen! Önskar att min arbetsgivare hade låtit mig delta den 9 feb!

 4. Profilbild för Erik
  Erik

  Bra! Hela finns ju faktiskt på Youtube också: http://www.youtube.com/watch?v=2uTJsZrX2wI
  Satt uppe alldeles för sent inatt och såg den, förhoppningsvis vaknar fler politiker till om problemet.