Klimatläckan

Aftonbladet avslöjar idag, med hjälp av dokument från Wikileaks att statsminister Fredrik Reinfeldt har tystat miljöminister Andreas Carlgrens kritik av USA. Inför Köpenhamnstoppmötet ifjol kritiserade Carlgren vid flera tillfällen USA för att inte göra tillräckligt för klimatet. Det hela slutade med att Reinfeldt tystade Carlgren med instruktioner om hur han skulle tala om USA. Jag har själv noterat att Carlgren nu inför Cancún nästan aldrig har kritiserat USA längre. Nu är det Kina och Albaländerna i Latinamerika som är de stora klimatbovarna, enligt Carlgrens nya retorik.

Jag har undrat över just när Wikileaks blir Climateleaks. Det sker just nu. Det finns mycket annat i materialet som rör klimatförhandlingarna. Bland annat avslöjade the Guardian för ett tag sedan hur EUs klimatkommissionär Connie Hedegaard har förhandlat med USA om hur man ska försöka splittra de fattiga länderna i förhandlingarna.

Mer kommer nog att komma upp. Det är bra. Vi behöver få veta sanningen om det smutsiga spelet bakom de vackra orden för vårt klimat.

Se också: Jinge.


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Klimatläckan”

  1. […] Ministerattrapp, Centerpartiet, Jakt, Lydig ab1234 ex123 dn1234 svd12 svt Läs också: jens k&å annarkia lasse Etiketter:Andreas Carlgren, Centerpartiet, Jakt, Lydig, […]

  2. Profilbild för Johannah
    Johannah

    Sverige återigen med svansen mellan benen för Husbonden, USA. tragiskt.

  3. Profilbild för fredrik

    Återigen: det är inte förvånande. Men nu kanske man slipper höra att det är vänsterpropaganda, då man säger hur de borgerliga resonerar. Svaret är jävligt uppenbart.