Klimatläckan

Aftonbladet avslöjar idag, med hjälp av dokument från Wikileaks att statsminister Fredrik Reinfeldt har tystat miljöminister Andreas Carlgrens kritik av USA. Inför Köpenhamnstoppmötet ifjol kritiserade Carlgren vid flera tillfällen USA för att inte göra tillräckligt för klimatet. Det hela slutade med att Reinfeldt tystade Carlgren med instruktioner om hur han skulle tala om USA. Jag har själv noterat att Carlgren nu inför Cancún nästan aldrig har kritiserat USA längre. Nu är det Kina och Albaländerna i Latinamerika som är de stora klimatbovarna, enligt Carlgrens nya retorik.

Jag har undrat över just när Wikileaks blir Climateleaks. Det sker just nu. Det finns mycket annat i materialet som rör klimatförhandlingarna. Bland annat avslöjade the Guardian för ett tag sedan hur EUs klimatkommissionär Connie Hedegaard har förhandlat med USA om hur man ska försöka splittra de fattiga länderna i förhandlingarna.

Mer kommer nog att komma upp. Det är bra. Vi behöver få veta sanningen om det smutsiga spelet bakom de vackra orden för vårt klimat.

Se också: Jinge.

3 reaktioner på ”Klimatläckan

  1. Pingback: Jinge.se » Wikileaks: Reinfeldt tystade Andreas Carlgren

  2. Återigen: det är inte förvånande. Men nu kanske man slipper höra att det är vänsterpropaganda, då man säger hur de borgerliga resonerar. Svaret är jävligt uppenbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s