Köksväxter och miljöbilar

Mina två senaste frågor till regeringen.

2010-11-19 Effekter av supermiljöbilspremien, 2010/11:87
Till miljöminister Andreas Carlgren: För varje ny elbil som sätts ut på markaden betalar vi skattebetalare 40 000 kronor i ett rent bidrag till en redan rätt välbeställd bilköpare. Dessuotm innebär EUs bestämmelser att tre vanliga bilar kan släppas ut på marknaden för varje subventionerad miljöbil. Vad tänker miljöministern göra mot det?

2010-11-17 Registrering av köksväxter 2010/11:77
Till landsbygdsminister Eskil Erlandsson: Regeringens förslag riskerar att innebära stora ekonomiska pålagor för småodlare och gynna stora agri-businessföretag. Är det verkligen det som är meningen? Småodlarna och deras växter måste skyddas.

Svar på båda frågorna borde komma i mitten på nästa vecka.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Köksväxter och miljöbilar”

 1. Profilbild för Nemokrati

  Hur tänker V (och MP och S) rösta när det gäller Proposition 2009/10:80 // 2009/10:Ku4. Grundlagsändringarna fråntar oss ju ännu mer suveränitet. En mängd andra avdemokratiseringar innebär det ju också.

  Det här beslutet i EU-nämnden där S gav M mandat att skänka bort ännu mer pengar till eurozonen fattades i skymundan, blir det någon debatt om det här? (verkligen obehagligt om SD kidnappar frågan).

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Hej vi röstade för grundlagsförändringarna. Sjöstedt argumenterar bra: http://jonassjostedt.se/?p=2914
  Att man konstaterar att vi är EU-medlem innebär ju inte nån överföring i sak till EU.
  mvh jens