Fortsatt massarbetslöshet och klimatsvek

Borgarna har lagt fram sitt valmanifest. Det är tunt och ihåligt som en schweizerost. Den största delen av texten handlar om att berätta vad de redan har gjort. Det är få nya löften. Inga reformer. Inga förslag som utjämnar klyftor eller bidrar till lösningar på klimatkrisen.

Väntat med andra ord. Jonas Sjöstedt har rätt: en trött allians utan nyheter.

Det vi kan vara säkra på att med det som föreslås i manifestet får vi exakt samma politik som nu. Alltså mer sänkta skatter och ökade klyftor. Miljön tar de borgerliga knappt upp förutom att de lovar 40 000 kronor till de redan välbärgade som har råd att köpa en superdyr miljöbil som knappt existerar. Uppköpen av billiga utsläppskrediter (det man felaktigt kallar klimatbistånd) ska öka enligt manifestet. Det innebär att de kommer göra mindre utsläppsminskningar i Sverige.

Borgarna föreslår en politik för fortsatt massarbetslöshet och klimatsvek. Det kommer att genomskådas.

Se manifestet.


Publicerat

i

av

Kommentarer

2 svar till ”Fortsatt massarbetslöshet och klimatsvek”

 1. Profilbild för bengt alm
  bengt alm
 2. Profilbild för gunilla jönsson
  gunilla jönsson

  Lyssnade på den miljöpolitiska miljödebatten i P1 idag lördag, något rörig, men vill speciellt tacka dig för att du gjorde bra ifrån dig och särskilt för att du lyfte fram den oro vi känner för en ev uranbrytning i Jämtland och i Västerbotten, som den nuvaraqnde regeingen öppnat för. Endast miljöministern sa nej, och jag uppfattade att det var mera
  ett personligt ställningstagande och inte alliansens.
  I Västerbotten skulle uranbrytning bli aktuell längs hela fjälranden. Miljön och vattendragen i dessa områden är känsliga och opåverkade av miljögifter. Nu finns det ett allvarligt hot mot vår storslagna natur, en uranbrytning innebär långtgående konsekvenser på människor och djur,livsmiljön för kommuninvånarna,turismen och rennäringens förutsättningar.
  Det bästa för miljön är att låtat dödens sten ligga kvar i marken, för vem vill bo och turista i en radioaktiv fjällkommun.
  Mönstret tycks vara detsamma överallt, genom att planera uranbrytning i områden som är glest befolkade, hoppas man kunna undvika prostester. Fortfarande finns en kolonial syn på inlandet, tyvärr.

  Stöd vår namninsamling, Nej till uranbrytning i Västerbotten

  http://www.namninsamling.com/uranAC
  .