Flyktingstopp viktigt för Dagen?

Som kandidat till riksdagen har man privilegiet att få besvara enkäter från allehanda påtryckargrupper. Det är kul och jag försöker svara på varenda en. Den senaste kom från tidningen Dagen, en kristen tidning med rötter i pingströrelsen. Jag ser mig själv som troende kristen. Enkäten från Dagen väckte därför extra stort intresse.

Intresset byttes snart till förvåning och besvikelse. Varför är det så viktigt för Dagen att ställa frågor kring fosterdiagnostik, samkönande äktenskap, dödshjälp och invandring. Fråga 9 lyder: ”Anser du att det kan vara positivt med ett tillfälligt invandringsstopp?” Det finns inget annat parti än SD som driver denna fråga. Varför tycker då Dagen att den är så viktig att lyfta upp? Hade det inte varit mer prioriterat att fråga hur dagens inhumana flyktingpolitik skulle kunna bli bättre?

Det hade kunnat kännas OK med dessa frågor om Dagen samtidigt lagt lite fokus kring det som jag ser som svårt för kristna att undgå i dagens samhälle: de växande orättvisorna, klimathotet, krig och flyktingfrågor för att nämna några exempel. Men allt detta lyser med sin frånvaro i Dagens enkät.

Trist. Dagen tycks göra det man kan för att måla fast sig i den högerkristna återvändsgränden.

Se mina svar (svarsalternativen är bundna och inte mina formuleringar, kommentarerna däremot mina): enkät_Dagen2010-07-19

En reaktion på ”Flyktingstopp viktigt för Dagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s