Afghanistan, hur ska du ha det Carl Bildt?

2014 nämns som slutåret för de internationella trupperna i Afghanistan. Det är egentligen flera år för sent, men åtminstone bra att det finns ett slutdatum för den internationella ockupationen av landet. Den borgerliga regeringen har hittills vägrat ange ett slutdatum för det svenska deltagandet i kriget. Nu här 2014 har slagits fast som slutdatum borde det ge regeringen en chans att öppna för ett tillbakadragande.

Men till Sveriges Radio säger utrikesminister Carl Bildt idag att år 2014 inte ska ses som ett slutdatum. Han tror att de internationella trupperna, och därmed också de svenska får man utgå från, kommer att ”vara kvar mycket längre än så”.

Jag tycker att Sverige ska dra tillbaka våra trupper snarast möjligt. Flera andra länder förbereder för en snart tillbakadragande, nu senast Kanada. Sverige borde istället satsa på ett massivt bistånd till Afghanistan. Idag lägger Sverige tre gånger så mycket på krig i Afghanistan som på bistånd. Krigsanslaget har dessutom höjts under det borgerliga styret. Det är absurt.

Jinge


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Afghanistan, hur ska du ha det Carl Bildt?”

  1. Profilbild för Johanna
    Johanna

    Börjar Bildt bli lite av en lam anka… Han är nog hårdare pressad av Lundin Oilaffären än han vill ge sken av. Se Sjöstedts artikel:
    http://norran.se/asikter/debattartiklar/article1071244.ece

  2. […] Hus, Jordkoja, Miljövänligt, Energisnålt, Bostad, Miljömupperi ab ex svd Läs oxo: jens röda-m k&å pamflett lasse raztamus hbt-s evalena krassman t var uri = […]