Svenskarna vill ha flygskatt

62 procent av svenskarna vill ha en skatt på inrikesflyget, enligt en undersökning från Naturskyddsföreningen. Om skatten skulle läggas på samma nivå som bensinskatten skulle en biljett Stockholm-Göteborg kosta 250 kronor mer. Vänsterpartiet är starka anhängare till en flygskatt. Själv tycker jag Storbritannien har ett intressant system, som vi skulle kunna inspireras av. Under den socialdemokratiska regeringen infördes, efter påtryckningar från V och MP, en flygskatt. Det var en av de första sakerna som den borgerliga regeringen avskaffade. Det är hög tid att införa en flygskatt igen!

Naturskyddsföreningen har också frågat svenskarna vad de tycker om att ha ett reseavdrag som baseras på hur långt man reser, det skulle gynna cyklande och kollektivt resande. 64 procent av de tillfrågade vill ha ett sånt reseavdrag. Idag får man bara göra avdrag för bilresor. Absurt! Reseavdraget måste göras om så att det gynnar grönt resande. Det tycker inte bara Vänsterpartiet, utan vi är överens om det inom de rödgröna. Kanon!

För övrigt kan jag bara säga: Välkommen över till den andra sidan till Solveig Ternström, riksdagsledamot för C. Hon säger idag att hon stödjer oss rödgröna. Bra, och egentlig logiskt om man är motståndare till kärnkraft och vill ha en bättre miljöpolitik.


Publicerat

i

av