Gubbpartiet

Moderaterna är det parti som har minst kvinnor på sina riksdagslistor. Vänsterpartiet har flest.  Om man sänker skatter för höginkomsttagare, raserar kollektivtrafiken, bygger motorvägar och släpper jakten fri på vargar och andra djur, ja då blir ett fåtal äldre män med tjocka plånböcker glada. Det fåtalet kan väl rösta på Moderaterna, alla andra borde söka sig till ett annat parti.

Vänsterpartiet exempelvis. V är det enda parti som har en majoritet kvinnor på sina riksdagslistor. Bra, så får det gärna se ut hos ett feministiskt parti. V och MP är dessutom de partier som har flest ungdomar bland sina riksdagskandidater .

En politik för unga och kvinnor, det blir en bra konstrast mot gubbpartiet Moderaterna.

2 reaktioner på ”Gubbpartiet

  1. Ping: Vänsterpartiet har flest utlandsfödda « Jens Holm

  2. Ja och i Sundbyberg har vi tre poster i kommunstyrelsen – en ordinarie och två ersättare. Dessa innehas av en man och två kvinnor. Vi har en ordförandepost och två vice, igen en man och två kvinnor. Jag är ordförande i partiföreningen – kvinna – men det fick liksom inte plats i reportaget….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s