Privatiseringarna – ett fåtals lycka

För ett tag sedan skrev jag om hur vår gemensamma egendom i Stockholm slumpas bort till riskkapitalister och profithungriga privatpersoner. Fyra förskolor i Årsta såldes för 600 000 kronor, snart därefter kunde ägarna casha in miljonvinster.  Och pengarullningen fortsätter.

kulturkrabatenKulturkrabaten – som förskolorna heter i den privata regin – fortsätter att generera profit till den privata ägaren (barnen får betala genom stora barngrupper). Idag berättar DN (tyvärr ej på nätet) om hur ägaren till Kulturkrabaten har använt företagets pengar till att köpa ett privat hus för 2 miljoner kr och hur man har f ö r d u b b l a t styrelsearvodet till 1,7 miljoner kr/år (!). Vinsten blev enligt årsredovisningen 1,6 miljoner kr.

Vad är då detta att uppröras över? Jo, pengarna kommer från oss som bor i Stockholm. Kulturkrabatens verksamhet finansieras med våra skattepengar. Det är riktigt upprörande.

Ordet privatisering kommer från latinets privare, som betyder beröva. Det är privatiseringarna i ett nötskal. Flertalet berövas skolor, vårdcentraler och äldreboenden, ett fåtal kammar hem profiten.

Det måste bli en ändring på detta.

Rosas blogg.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Privatiseringarna – ett fåtals lycka”

  1. Profilbild för Oven

    Det var ett riktigt bra inlägg!!!!!!!