V har allt att vinna

De rödgröna fortsätter att ha en betryggande ledning i opinionen. Detta innan oppositionens förslag inför valet har presenterats. Detta bådar gott.

Men bara 5,2 procents stöd för V oroar mig. Samtidigt kan man se det positivt: Det finns enorma möjligheter för Vänsterpartiet att växa. Hittills har Vs ledning valt att inte tala särskilt mycket om miljö och klimat. Här tror jag att det finns en enorm potential i vardande. Se bara Sveriges Radios valundersökningen häromdagen. Vänsterväljarna rankar miljön och klimatet som den näst viktigast valfrågan. Det är endast MPs väljare som tycker frågan är viktigare.

Genom att verkligen berätta allt bra som V hittills har gjort och hur vi vill omdana samhället i en rödgrön riktning är jag övertygad om att vi kan växa från 5 till kanske 15 procent.

Vi har allt att vinna på att prioritera miljön.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”V har allt att vinna”

  1. Profilbild för gunilla jönsson
    gunilla jönsson

    Jag känner mig uppriktigt bedrövad över Anki Ahlstens argument om varför vi inte ska satsa på miljöfrågor och klimat i valrörelsen, och hon påstår att vi har låg trovärdighet när det gäller miljö. När Jonas Sjöstedt var inbjuden till Umeå Universitet en em i november 2009, för att tala om klimat och miljö, så kom över 80 studenter och lyssnade. Jag sätter nu stort hopp till att detta rättas till på kongressen i maj. Vänsterpartiet lokalt har i Västerbottens inlandskommuner skrivit motioner om Nej till uranbrytning, och vunnit gehör både i Dorotea och Vilhelminas kommunfullmäktige. Vänsterpartiet i Västerbotten säger Nej till uranbrytning och vi värnar och driver miljöfrågor. Miljöpartiet har varit tyst i den frågan i länet. Nu ställer vi vänsterpartister som värnar miljöfrågor, ett stort hopp till dig och Jonas Sjöstedt, och hoppas att ni båda kommer in i riksdagen. Kanske är det nu dags för Anki Ahlsten att avgå, vi behöver en mera offensiv partisekreterare.