Bilprovningen privatiseras: dyrare och sämre

Från och med i sommar kommer bilprovningen konkurrensutsättas. SvT rapporterar idag om att kraftiga prishöjningar och försämrad service i glesbygden är att vänta. När Finland privatiserade sin bilprovning ökade priserna med 200 procent.

Jag har alltid tyckt att bilprovningen funkar utmärkt. Det går snabbt, lätt att boka om tider, servicen är utmärkt och kostnaden 300 kronor är fullt rimlig. Ja, priset är faktiskt det lägsta i Europa. Är det inte just detta vi vill ha? Bra service till ett rimligt pris.

Vad är poängen med att privatisera? Vad finns det egentligen för opinion för detta? Vem driver kravet? Inte bilistorganisationerna iallafall. Motormännen och Bil Sweden är kritiska och varnar även de för en prischock.

Men vår marknadsliberala regering avreglerar och privatiserar av ideologiska skäl. Fredrik Reinfeldt och hans regering ogillar gemensamt ägd verksamhet. Punkt slut.

En reaktion på ”Bilprovningen privatiseras: dyrare och sämre

  1. Pingback: Dyrare och sämre « Jens Holm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s