Bra om körkort för vattenskoter

Mycket bra att inframinister Tomas Eneroth (S) vill ha körkortskrav för vattenskoter redan till sommaren -21, och inte först 2022 som utredningen föreslår. Vi har väntat alldeles för länge på en bättre reglering av vattenskotrarna. Men räcker en kurs på 1-2 dagar som utredningen föreslår?

Åldersgränsen borde dessutom höjas till 18 år. Det här handlar om vattnets motorcyklar, med topphastigheter på över 100 km/h. Varför ska barn får köra sådana? Utredningen föreslår endast ny utredning (!) om höjd åldersgräns.

Här kan ni också läsa transportstyrelsens utredning som kom förra veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s