Alger- framtidens mat

seaweed_tjärnö_jens
På Tjärnölaboratoriet (söder om Strömstad) bedrivs forskning med mycket positiva resultat kring storskalig odling av alger. Alger är som livsmedel klimatsmart, minskar övergödningen och är överlag ett mycket utmärkt livsmedel. Med mer alger kan vi minska köttkonsumtionen och rädda planeten. Nu finns också de första vegetariska biffarna i handeln med alger som ingrediens.

vegme_seaweed.jpg
Igår provåt jag VegMes Seaweedburgare som består av alger från Västkusten (där jag var) och soja. Mycket gott och bra konstistens även om det finns potential i att hitta en ännu bättre kryddning.

Algodlingen i Tjärnö visar på potentialen i svenskproducerad hållbar mat. Det är precis det vi i Vänsterpartiet vill att Livsmedelsstrategin ska användas till. Läs gärna mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s