Free Fikru Maru

Helt absurt och oacceptabelt att den svenske hjärtläkaren Fikru Maru nu har suttit inspärrad i etiopiskt fängelse i fyra år. Vad kan vi göra för att få honom fri? Det kommer vi att diskutera på det seminarium i riksdagen som jag är med och arrangerar på torsdag. Programmet här: FikruMaru_program eller nedan.

Fikru Maru – fängslad i fyra år
Mittpoolen, to 11 maj, 11.30-13.00
11.30–12.00 Hawaii Poké och kaffe serveras
12.00-13.00 Anföranden och diskussion. Se bif program.
Anmälan: jens.holm@riksdagen.se senast 10/5 kl 10.00

Nu har det gått fyra år sedan den svenske hjärtläkaren Fikru Maru blev fängslad i Etiopien. Läkaren som har hängett sitt liv åt att rädda andras har under fyra år utsatts för en lång och kafkaliknande rättsprocess. Hösten 2016 verkade allt klart för hans frigivning, men i stället tog historien en obehaglig vändning då ett nytt åtal om terrorbrott väcktes mot honom. Ett brott som han skulle ha begått medan han låg på sjukhus till följd av en lungkollaps. Idag är Fikru Maru kvar på ökända fängelset Kilinto där hans hälsotillstånd är i ständig risk till följd av en ohygienisk och ovärdig fängelsemiljö. Hur kan vi gemensamt verka för Fikrus sak? Varmt välkommen!

Vänliga hälsningar,

Jens Holm (V), Désirée Pethrus (KD), Aktionsgruppen Hudiksvall för Fikru Marus rättvisa, Volontärgruppen Free Fikru .

Free Fikru.


Publicerat

i

av