EU sänker klimatambitionerna ytterligare

EU-toppmötet har just fattat beslut om klimat- och energimål för EU till 2030. Beslutet innebär dessvärre en ytterligare urvattning av de redan låga ambitionerna. Utsläppen ska minska med 40%, den förnybara energin 27% och energin ska effektiviseras med 27% till 2030. Dessa mål kommer inte att innebära någon skärpning av det klimat- och energiarbete som idag sker inom EU, snarare tvärt om. Av den anledningen har Vänsterpartiet just meddelat statsminister Stefan Löfven att vi inte kan stå bakom det svenska stödet för slutsatserna.

I ett läge där världens utsläpp växer allt snabbare väljer EUs stats- och regeringschefer att försämra EUs klimatambitioner. Det är oacceptabelt. Därför ger Vänsterpartiet inte vårt stöd till detta. Jag förstår att man måste kompromissa i en förhandling. Men utgångsbudet var redan lågt. Nu har man dessutom har sänkt målsättningen för energieffektivisering och kommer att dela ut ännu fler utsläppsrätter gratis. Dessutom uppmanar slutsatserna till utbyggd fossilgas. Då går det inte att stödja detta Jens Holm.

Något land måste stå upp för vad klimatet och vår planet behöver. Det borde ha varit Sverige. Nu blev det tyvärr inte så.

3 reaktioner på ”EU sänker klimatambitionerna ytterligare

  1. Pingback: Rödgrönt klimathaveri | Nere i Söderort

  2. Pingback: EU-nämnden var nyckeln till Göran Perssons minoritetsregerande | EUbloggen

  3. Pingback: Att lita på vetenskapen men dra slutsatser för politiken | PEPPRAT RÖDGRÖNT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s