Äntligen omtag om Förbifart Stockholm?

De senaste dagarna har det varit flera tunga, och ibland lite oväntade, inlägg mot motorvägsbygget Förbifart Stockholm. Den sexfiliga och 21 km långa motorvägen har länge framställts som ett måste. Men färska resmönster visar faktiskt att allt färre reser med bil i Stockholmsområdet. Samtidigt är behoven av kraftiga investeringar i kollektivtrafiken och cykelinfrastrukturen större än kanske någonsin.

Tänk om S och MP i pågående förhandlingar (som sedan ska förankras med V) kunde komma överens om att åtminstone inte påbörja bygget för innevarande mandatperiod och att alla intäkter från trängselskatten går till kollektivtrafiken (de senaste sex åren har alla pengar gått till nya vägar, främst Förbifart Stockholm). Samtidigt skulle man kunna göra en utvärdering av det faktiska behovet av Förbifarten samt ta in möjligheter att nå våra klimat- och andra miljömål. Under tiden skulle kollektivtrafiken i Stockholm kunna genomgå den omfattande upprustning och utbyggnad som den så väl behöver.

Kanske kan vi äntligen komma på bättre tankar i en av Stockholms och Sveriges stora ödesfrågor?

Läs Expressen, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Aftonbladet, Dagens Arena, Dagens Arena en till, Etc. Finns det fler tunga inlägg från de senaste veckorna? Sannolikt. Tipsa gärna…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Äntligen omtag om Förbifart Stockholm?”

  1. […] tajming med mitt inlägg om Förbifart Stockholm igår, där jag pratade om vilka möjligheter det nu finns för S och MP […]