SD = 100 % höger

Det finns många skäl att oroa sig över att Sverigedemokraterna ser ut att gå fram i årets val. Jag oroas över att de ställer olika grupper i samhället mot varandra. Och Expressen har de dagarna avslöjat det moras av främlingsfientlighet och fördomar som frodas i SD.

Men vissa kanske ändå tycker att en röst på Jimmie Åkesson ändå blir en röst mot Fredrik Reinfeldt. En proteströst. Ingenting kunde vara mer fel än så. Den f d MUF-medlemmen Jimmie Åkesson och SD är ju 100 % höger. Det ser jag varje dag när vi röstar i riksdagen. Några exempel:

Först det helt uppenbara, regeringen Reinfeldt skulle inte kunna styra landet utan Sverigedemokraternas parlamentariska stöd i riksdagen. SD röstar med den borgerliga regeringen i nio omröstningar av tio. Fredrik Reinfeldts stora skattesänkningar skulle aldrig kunna bli av utan SDs stöd. SD har röstat för det femte jobbskatteavdraget och ställt sig bakom de föregående. Med jobbskatteavdragen har klyftorna ökat i Sverige. Höginkomsttagare som Jimmie Åkesson (med 100 000 kr i månadslön) har fått dubbelt så stor skattesänkning som en anställd inom omsorgen med 20 000 i måndagslön. De som är arbetslösa, sjuka och pensionärerna har fått det sämre med den här politiken. Vill man har en politik som omfördelar och låter rika vara med och betala – då ska man inte rösta SD.

SD röstade för sänkningen av bolagsskatten, vilket särskilt gynnat de svenska storbankerna (som i fjol gjorde samlad vinst på hissnande 100 miljarder kronor). När vi i Vänsterpartiet lagt fram förslag om bankskatt har Sverigedemokraterna och Moderaterna röstat ned detta. Nu påstår Åkesson att de vill ha en bankskatt. Men varför har han röstat ned förslaget då han hade chansen?

SD säger sig ha en ”pragmatisk” hållning till privatiseringar. Men de har backat upp den borgerliga utförsäljningspolitiken både i riksdagen och i våra kommuner och landsting. De säger sig vara kritiska till vinster i välfärden, men har välkomnat riskkapitalisterna i välfärden hela tiden. De stödjer kontroversiella Lagen om valfrihet som tvingar våra kommuner att privatisera delar av äldeomsorgen. Med Jimmie Åkessons stöd kan Moderaterna fortsätta att sälja ut vårt land.

SDs arbetsmarknadspolitik är som en kopia av Moderaternas. De har sett till så att Moderaterna kunnat försämra A-kassan, de har röstat för att anställda ska kunna sparkas och ersättas av bemanningsföretag, de har röstat för en urholkning av LAS, nej till nollvision för dödsolyckor på arbetsplatser och såvidare. Med SD får vi en hårdare och kallare arbetsmarknad.

Att SD är kliniskt befriade från miljöpolitik känner nog de flesta till. Och de lägger inte ett enda förslag för att Sverige våra miljömål (med nuvarande politik uppnås inte 14 av de 16 miljömålen). Men ibland försöker SD vinna röster på att framstå som att de står upp för djuren. Det stämmer inte. SD har röstat för att pälsindustrin ska finnas kvar, mot en Djurombudsman, mot handlingsplan för minskade av djurförsök och backar upp regeringen när de vägrar lägga fram förslag till en ny djurskyddslag (trots att en utredning tagit fram förslag om detta). Det enda SD pratar om är förbud mot halalslakt. Obedövad slakt är redan förbjudet i Sverige och ska fortsätta att vara så – oavsett religion eller etnisk härkomst. För SD är det viktigare att hetsa mot muslimer än att verkligen stå upp för djuren.

Nu påstår Sverigedemokraterna att de vill göra saker och ting bättre i Sverige. Men i själva verket har de under de gångna fyra åren varit regeringen Reinfeldts lojala stödparti i riksdagen.

Varför? Jo för att Sverigedemokraterna är tvättäkta höger. En röst på Åkesson är en garant för att högerpolitiken kan fortsätta.

De visste säkert alla. Men nu vet ni det igen.

Läs gärna Tidens granskning av SD, rapporten ”Stödpartiet”.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”SD = 100 % höger”

  1. […] Här har vi misslyckats kapitalt att fånga upp detta missnöje. Med SD får vi tyvärr bara mer av högerpolitik. Här finns vänsterns stora utmaning; att berätta för väljarna vilket tvättäkta högerparti […]