Vänsterpartiet dominerar

Svenska dagbladet skriver idag om att ”Vänsterpartiet dominerar” i riksdagen. Självklart är det så 🙂 Räknat utifrån hur många mandat partierna har är vi det det parti som är aktivast i riksdagens talarstol. Av alla 349 riksdagsledamöter är jag den som talar näst mest. Oj, det var kul att läsa…  Av de tio mest flitiga riksdagsledamöterna är fyra vänsterpartister. Inte illa!

Det är kanske inte så konstigt. Vi är nog de som är mest förbannade över högerregeringens politik och de som har flest förslag till förändring. Då blir det också mycket debatt.

För min del handlar det mycket om att pressa enskilda ministrar i frågor som rör klimat, miljö, djurrätt och global rättvisa. När jag ser uppenbara problem som regeringen inte tar tag i, då kräver jag en debatt med ansvarig minister. Så kommer jag fortsätta ända tills vi fått en ny regering.

Kolla själv SvDs genomgång mer i detalj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s