Vkongressen

På väg mot Vänsterpartiets kongress. Spännande. Av att döma av interndebatten och det som rapporterats i media är det redan ett faktum att mycket har förändrats i partiet. Kul! Vi får en ny ordförande. Blir det en eller två? Jag tycker båda alternativen är bra, men ser gärna två, Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson. Men min gissning är att det faktiskt blir en och att det blir Sjöstedt. Redan senare idag får vi se om jag blir sannspådd i frågan om delat eller inte.

Hur mycket klimatbeslut blir det? Förhoppningsvis mycket. Min motion om att ett nytt miljöpolitiskt program har redan bifallits av partistyrelsen, så det är mycket troligt att kongressen ställer sig bakom det. Jag vill se att klimatkampanj inom den närmsta framtiden. Är det något som kongressen eller det nyvalda PS kommer att fatta beslut om. Det går att rösta för min motion om detta. Samt en massa andra spännande milojö- och klimatmotioner.

Imorgon, fredag, håller jag i två klimatseminarier. Ett kl 9.00 för de internationella gästerna om Vänsterpartiets klimatpolitik samt ett klimatseminarium, kl 12.30-14.00: Ekologisk Hållbarhet – Hur formar vi en ekonomi inom de planetära gränserna? Det senare är öppet för allmänheten. Välkommen dit!

För övrigt tror jag Stockholms fria tidning har helt rätt när de utmålar som Vänsterpartiet som det nya gröna partiet. Klimatmagasinet Effekt är inne på liknande tankegångar. Helt rätt.¨

Aron Etzler, förhoppningsvis, PS-ledamot fr o m imorgon skriver i SvD idag bra om hur Vänsterpartiet kan växa.


Publicerat

i

av