Det blir bättre

Idag kom ännu en mätning som visar på att Vänsterpartiet ligger under 4 procentsspärren. Igår hade TV4 en liknande undersökning. Visserligen är det fyra partier som ligger så pyrt till så man kanske inte ska dra för stora växlar på det. Men visst är det otroligt illa med så dåliga siffror. Vi har ju en regering som fortsätter med sin högerpolitik. Då behövs Vänsterpartiet mer än någonsin.

Men samtidigt är jag inte så orolig. Vänsterpartiet är just nu inne i en av sina intressantaste processer någonsin. I början av januari har vi kongress där stora möjligheter att förbättra vår politik finns och, inte minst, har vi möjlighet att välja en ny ledning och ordförande. Jag tror precis som PR-konsulten och vänsterpartisten Tobias Smedberg att den interna valrörelsen helt och hållet är till Vänsterpartiets fördel. Nu har vi möjlighet att tala inför hela svenska folket om vilken (eller vilka) ordförande som ska styra vårt parti och vilken politik som vi ska fokusera på.

På tal om partiordförandediskussion var väl Magnus Utviks angrepp Jonas Sjöstedt i Aftonbladet veckans verkliga lågvattenmärke. Hur Aftonbladet kan ta in ett debattinlägg av den här karaktären som inte innehåller ett enda belägg är för mig obegripligt. Hur en så extremt duktig kulturskribent som Utvik kan sjunka så lågt är lika märkligt. Sjöstedt gav tack och lov svar på tal redan dagen därpå. Utvik har ju nu tillstått att han inte haft några egentliga argument. Det gör det hela ännu märkligare.

De fyra partiledarkandidaterna (som kanske blir fler) kommer nu att resa land och rike runt ända fram till kongressen i januari för att berätta om sina visioner för Vänsterpartiet. Här är det öppet för alla att ge sig in i debatten, inte minst för alla som är medlemmar i Vänsterpartiet.

Framför allt kommer det bli mycket fokus på Vänsterpartiet och vår politik. Och med mer fokus på oss ökar också möjligheterna för Vänsterpartiet att växa. Det kommer alltså bli bättre. Mycket bättre.


Publicerat

i

av

Etiketter: